Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vacant Lots – “Suicide Note” (Feat. Alan Vega)

Vorig jaar bracht het Amerikaanse duo The Vacant Lots nog de EP Berlin uit, opgenomen in de studio van Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) in Berlijn. Op 21 april mogen we een nieuw album genaamd Endless Night verwachten dat uitgebracht wordt via Metropolis Records. Eerder loste het duo al een eerste single “Night Nurse”, nu laten ze nog meer van zich horen met “Suicide Note”.

Het bijzondere aan deze single is dat het vocals van de overleden Suicide-frontman Alan Vega bevat. Enkele weken voor Vega’s onverwachte overlijden in de zomer van 2016, bezocht Jared Artaud van The Vacant Lots hem nog in zijn appartement om hun nieuwe plaat aan hem voor te stellen. Vega was namelijk van plan om de vocals voor “Suicide Note” te schrijven en op te nemen. Na zijn dood kreeg het duo de toestemming om door Vega’s oude materiaal te gaan en bijgevolg vonden ze een track die perfect samenging met de reeds bestaande instrumentatie van het nummer. Hoewel deze twee apart tot stand kwamen, klinkt het alsof de vocals en de muziek voor elkaar gemaakt zijn.

Met “Suicide Note” levert het duo een song die zowel enigszins oud als tijdloos aanvoelt.  Het nummer heeft een minimalistisch kantje waar tegelijk een psychedelische en een punk spirit in naar boven komen. “Suicide Note” wordt meteen vergezeld door een video vol neon VHS-beelden gemaakt door Shane McKenzie en Sophie Blazey.

Facebook/Youtube/Instagram/Bandcamp

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.