Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Novo Amor – “Carry You”

Ali John Meredith-Lacy, de multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Wales, is misschien wel beter gekend onder de naam Novo Amor. In 2014 kende hij een succes met zijn EP Woodgate, NY en zijn muziek was al verantwoordelijk voor verschillende emotionele TV-momenten, zoals o.a. in Masters of Sex, Teen Wolf en Pretty Little Liars. Nu brengt de man een nieuwe EP uit, genaamd Bathing Beach. De titel is afgeleid van een postkaartje van New York State, een plek waar hij een tijdlang verbleef in 2011. De titel weerspiegelt volgens hem “a calmness that was present during my time there; the idea of it being a place where the land meets the water almost feels like the perfect place to let something go, or set something free”. Als eerste single van de EP opteert Novo Amor voor “Carry You”. Geen slechte keuze, want het lied weet perfect het gevoel van wilde zeeën en verlaten stranden op te roepen.

“Carry You” vangt aan met een rustige instrumentale opbouw, maar wanneer de fragiele stem van Ali het geheel vervoegt, ontstaat er een gelaagdheid met veel diepte. Het lied is met momenten stevig instrumentaal aangekleed, dit echter zonder ooit bombastisch over te komen of de fragiliteit van Ali’s vocals te breken. Je wordt muzikaal meegenomen langs de verlaten kliffen van Wales. Halverwege produceren de drums een beat die al voorzichtig de latere climax aankondigt. Ongeveer 3/4e ver in het lied doven de instrumenten even uit om dan orkestraal uit te breken in een apotheose om zo uiteindelijk rustig tot een einde te komen.

26 mei komt de EP Bathing Beach uit en in tussentijd kan je de man op 7 april in de Trix in Antwerpen aan het werk zien.

Facebook / Twitter / 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Greeting Committee - "Anything But You"

De formatie waarmee The Greeting Committee in 2015 debuteerde was heel anders dan die van vandaag. Oorspronkelijk bestond de groep uit Addie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell - "Veronica Mars"

Partisan Records is misschien wel een van de interessantste platenlabels van het moment. Het label heeft niet alleen gevestigde bands als Fontaines…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.