Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Splashh – “See Through”

Met “See Through” levert Splashh de derde single van hun langverwachte album Waiting A Lifetime dat op 14 april uitkomt. Eerder gaf de band al een voorsmaakje met de singles “Rings” en “Waiting A Lifetime”. Het viertal is afkomstig uit Australië maar heeft zich gevestigd in Hackney, Londen. Na enkele jaren op tour, verplaatsten ze echter tijdelijk naar Brooklyn, New York waar het nieuwe album werd opgenomen onder leiding van Franse producer Nicolas Vernhes (The War on Drugs, Deerhunter, Animal Collective, ..). Dit in tegenstelling tot het debuutalbum Comfort uit 2013, dat volledig zelf werd opgenomen in hun appartement in Londen.

“See Through” ligt in dezelfde lijn als de voorgaande singles die al gelost werden. Dit geeft dan ook de indruk dat het album een mooi, passend geheel zal vormen. Op de nieuwe nummers horen we iets minder zomerse lo-fi garage fuzz zoals op Comfort en minder elektronische geluiden als op de single “Pure Blue”. De jongens lijken echter wel duidelijk te weten waar ze naartoe willen met Waiting A Lifetime en leveren nog steeds zorgeloze indie/garagerock nummers waar je meteen gelukkig van wordt.

Facebook/ Twitter/ Instagram/Website/ Youtube

3 april 2017

About Author

Fauve Vergauwe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief