Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie – “We Go Home Together” ft. James Blake

Frank Lebon

Mount Kimbie is er al even uit. Sinds Cold Spring Fault Less Youth uit 2013 werd er geen officiële single meer gereleased van het duo. Het werd dus hoog tijd om eens wat nieuw werk uit te brengen. Dat doen ze vandaag met hun oude vriend James Blake waarmee ze in 2009 samen opkwamen in Londen. Toen werkten ze verschillende keren met elkaar, maar daarna scheidden de wegen omdat ze beide hun eigen carrière nastreefden. Nu komen ze terug samen voor een single van twee en een halve minuut.

Mount Kimbie wordt vaak gelinkt aan de term post-dubstep, die ze met hun muziek ontwikkelen. Op “We Go Home Together” horen we ze dan ook experimentele electronica op een rustige manier naar voor brengen. James Blake met zijn typische stem en Kai Campos & Dom Maker met hun kenmerkende sounds. Naast de nieuwe single kondigde de band ook een nieuwe NTS Radio residency aan met gasten als Julia Holter, James Blake, Actress, Oumou Sangare, Connan Mockasin, Savages, Kaitlyn Aurelia Smith, Moses Sumney, Ash Koosha enzovoort. Het beloven bezige dagen te worden voor Mount Kimbie, maar een nieuwe plaat kondigen ze voorlopig nog niet aan.

 /  / 

3 april 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief