Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single All We Are – “Burn It All Out”

All We Are bracht in 2015 een fantastische debuutplaat uit. Songs zoals “Keep Me Alive” en “I Wear You” wisten de band met een funky beat in het muziekmilieu te brengen. Het multicultureel trio met een Noorse bassiste, Braziliaanse gitarist en Ierse drummer opereert vanuit Liverpool en maakt naar eigen zeggen “psychedelic boogie”. Denk aan de Bee Gees meets The xx, voor de recentste single gaan ze weliswaar een donkerdere tour op en dat blijkt ook te werken.

De band omschrijft de song zelf als een nummer dat uit een donkere plaats komt vol verlossing en katharsis. Het zoekt het positieve in het donker dat mensen samenbrengt om te verenigen en niet om te verdelen. Voor All We Are is deze song een nieuw begin en dat hoor je ook. Meer dan twee minuten brengen ze een mysterieuze maar donkere intro die wat post punk in de muziek van de band brengt. Eens de stemmen er dan inkomen, voel je inderdaad wat meer geluk in die donkere sfeer. De song bouwt voortdurend op want het duurt bijna zes minuten lang. De kracht die je op het einde voelt, laat je uitkijken naar meer van dit soort muziek. All We Are spitst zich nu vooral toe op de instrumenten en we zijn benieuwd waar dit gaat eindigen, we blijven fan!

Op 20 mei speelt de band op Les Nuits Botanique samen met Warhaus en Mountain Bike.

 /  / 

29 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief