Nieuwe singles

Josefien Deloof @ Trefpunt: Eigenzinnigheid op een maandagavond

Eergisteren trokken we naar het gezellige Trefpunt-café, alwaar Josefien Deloof, een beloftevolle singer-songwriter, optrad. De avond werd geopend door Flo, een jongedame die ons trakteerde op enkele intieme luisterliedjes over verlies, hoop en de Californische stranden. Tijdens het optreden van Flo komt er alsmaar meer volk bij en samen met de sfeerlichtjes in het café wordt deze avond alleen maar knusser.

Van zodra Josefien Deloof het podium opkomt, merken we al snel de sterke gelijkenissen met Selah Sue op: een karakterkop met een warrig leuk kapsel. Maar het wordt al snel duidelijk dat Josefien Deloof allesbehalve een kopie is. Ze begint bescheiden aan haar set en wat er dan gebeurt, zal niet snel vergeten worden. Fragiele nummers worden afgewisseld door de meest groovy gitaarsongs met daarbovenop een wel heel unieke stem.

Met de juiste heesheid en korrel op de stem en de eigenzinnigheid om woorden op haar eigen leuke manier uit te spreken, moeten we besluiten dat deze jonge singer-songwriter al zeer sterk op weg is om een eigen unieke sound te ontwikkelen. Smijt daar dan nog eens wat leuk gegrom tussen en we kunnen niet anders dan toegeven dat dit een dame met pit is.

Nummers als ‘Falling’, ‘Right’ en ‘Cold’ blijven de dagen nadien nog hangen en lijken een originele mengeling te zijn tussen Zaz, Alabama Shakes, Amy Winehouse, Selah Sue en Alice Phoebe Lou. Deze jonge, bijzondere soulzangeres zou het weleens ver kunnen schoppen, wij houden ze alvast goed in het oog!

29 maart 2017

About Author

Sarah Struyf Muziekrecensent voor Dansende Beren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief