Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RHEA – “Change”

Tony Hawk Pro Skater 3, zegt je dat nog iets? Urenlang op Playstation of PC zitten kickflippen, uit cruiseboten springen en door Los Angeles scheuren. Dat, en die maniakaal goeie soundtrack. Het is door die maniakaal goeie soundtrack dat deze Beer geïnteresseerd geraakt is in muziek. En het is op die maniakaal goeie soundtrack dat “Change” van het Belgische RHEA perfect zou passen.

RHEA, dat is natuurlijk dat kwintet Oost-Vlaamse rockers dat op ongeveer vijf minuten tijd de AB afbrak tijdens de finale van De Nieuwe Lichting 2016. “Never Out Of Sight” heette hun nummer, en de kans dat die riff na twee dagen in uw hoofd nog steeds naspeelt, is niet gering.

We zijn een goed jaar later en de boys hebben nog niets van hun slackerige popness verloren. Denk Puggy of Balthazar, maar dan op zijn Queens Of The Stone Ageiaans. Tuurlijk, de gitaren staan loeihard, de drums beuken rechtdoor en de stem van frontman Jorge Van de Sande klinkt als een stuk schuurpapier in onzachte aanraking met een egel. Maar diep vanbinnen horen we nog steeds een popsong. Een goeie bovendien, die al na een halve beluistering al met goedaardig hoofdgeknip en een ontalmend meegezongen ‘CHAAANGE’ wordt verwelkomd. Gitaarnerds, luister even naar die laagjes tijdens de laatste refreinen. Om van te smullen. Dat de bridge ons doet denken aan “I Miss You” van Blink-182 nemen we er graag bij.

Deze RHEA mag van ons meteen op de radio. En als het team van Tony Hawk nu eens een mailtje wil sturen? Wij wachten wel. Dit worden grote meneren.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
InstagramLiveRecensies

Zimmerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Eerbare vrijage met zinderend slotakkoord

Simon Casier pakte z’n basgitaar en Bob Dylans doopnaam en werd Zimmerman. Achter die zweem van associaties en hoge verwachtingen bevindt zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles J. Bernardt - "Taxi" & "Matter of Time"

Een korte stand van zaken: Balthazar verdwijnt na enkele jaren hard labeur voor onbepaalde tijd in de diepvriezer, Maarten Devoldere lijkt na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.