LiveRecensies

Roméo Elvis @ Vooruit (ihkv All Eyes On Hip Hop): De imposantste Brusselaar van het land

LiveRecensies

Roméo Elvis @ Vooruit (ihkv All Eyes On Hip Hop): De imposantste Brusselaar van het land

Mensen die fan zijn van hip hop kennen uiteraard het feest All Eyes On Hip Hop, daar moeten we niet over twijfelen. Gisterenavond was het weer van dat, maar deze keer vond de festiviteit plaats in De Vooruit in plaats van in de Charlatan. In samenwerking met Democrazy, wisten de organisatoren een hele mooie affiche samen te sprokkelen. De headliner van de avond was de legendarische DJ Premier, maar wij gingen alvast wat vroeger op de avond, om de hip hop revelatie van de afgelopen maand eens live aan het werk te zien. Roméo Elvis kwam, zag en overwon.

“Vous êtes chaud ou pas?”, met deze woorden trapt Roméo Elvis z’n show op gang. De Vooruit is om 22u al volledig volgelopen en het ziet er naar uit dat er hier al meteen hevig gefeest zal worden. Het openingsnummer van de set is “Sabena”, een nummer dat je op z’n nieuwste plaat Morale 2 kan terugvinden. De concertzaal van De Vooruit wordt in een mum van een tijd omgetoverd tot een danstempel, waarin de ongelooflijk strakke beats van Le Motel de muren doen daveren.

Roméo Elvis heeft al vanaf de eerste noten het publiek in z’n macht, wat ervoor zorgt dat iedereen gewoon netjes doet wat hij hen vraagt. Zo duurt het bijvoorbeeld niet lang vooraleer iedereen van links naar rechts staat te springen, waardoor we de grond onder onze voeten voelen trillen. Roméo staat trouwens niet alleen op het podium, hij wordt vergezeld door z’n MC die verdomd goed weet waar hij mee bezig is en dus echt wel een meerwaarde voor de show betekent.

Na enkele nummers van ophitsing, is het nu tijd om het wat rustiger aan te doen. De hevige beats van Le Motel worden ingeruild voor ietwat chillere beats, die heel smooth klinken. Of het nu snelle of trage nummers zijn, Roméo weet wat rappen inhoudt en dat merk je. Hij gebruikt z’n stem als een instrument, hij varieert qua geluid en qua toon en dat zorgt ervoor dat het niet ééntonig wordt.

Nu de rustige nummers erop zitten, is het tijd voor een ‘testsong’. Roméo maakt duidelijk aan het publiek dat hij een gigantische circlepit wil zien. De massa mensen hebben onmiddellijk begrepen wat hij bedoelt en gaan er dan ook massaal op in. Het is moeilijk om neer te schrijven wat er gebeurde, maar we kunnen jullie vertellen dat De Vooruit letterlijk op ontploffen stond. Zoiets hebben we nog niet veel gezien.

Roméo heeft ondertussen z’n t-shirt en z’n petje gelaten voor wat ze zijn en staat momenteel in z’n blote bast te rappen. Het hoogtepunt van de avond is uiteraard de afsluiter “Bruxelles Arrive”. Hiervoor nodigt hij Caballero uit op het podium, wat resulteert in een gigantisch feest. De handen gaan op elkaar en het publiek staat een beetje perplex toe te kijken. Roméo Elvis bewees met z’n plaat wat hij waard is, maar vanavond overtrof hij zichzelf nog maar eens.

Wat een man, wat een show, klassebak!

Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.