Nieuwe single Kendrick Lamar – “The Heart Part 4”
Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kendrick Lamar – “The Heart Part 4”

De afgelopen twee jaar kon Kendrick Lamar rustig rijk worden. To Pimp a Butterfly werd in 2016 voor elf Grammy’s genomineerd, en het demoalbum Untitled Unmastered dat daarop volgde zwengelde de onsterfelijkheid van K-Dot nog wat verder aan. Nadat hij gisteren alle foto’s van zijn Instagram wiste behalve een foto met de Romeinse cijfers IV, wisten we dat er iets nieuws zat aan te komen. Vandaag leren we dat IV staat voor “The Heart Part 4”, de nieuwste single van King Kendrick.

Qua productie is dit een interessant nummer, aangezien de beat verschillende keren verandert. Het begint rustig, we herkennen een typische, trage Kendrick flow. De gelukzalige beat kan zo samengesteld zijn uit samples van op de laatste twee albums. Maar na een minuut en een half is het gedaan met spelen. De sfeer slaat om, de beat wordt soberder en duisterder. Het ritme wordt gelijkmatig sneller en Kendrick ondergaat een transformatie. Met een vlijmscherpe flow die ons doet denken aan Good Kid, M.A.A.D City werkt hij de rest van het nummer af. Drie minuten lang krijgt Lamar de ruimte om op te bouwen naar een agressief einde. Daar horen uiteraard slachtoffers bij: Drake, voor het niet erkennen van Jay-Z als rap god, en Donald Trump ‘because he’s a punk.’

Kendrick Lamar startte in 2010 met ‘The Heart Series’ om de meer persoonlijke ontwikkelingen in zijn leven te kunnen weergeven. Sindsdien loopt het als een rode draad doorheen zijn werk. Part 4 is vooral een waarschuwing aan de wereld: Kendrick is terug en hij is niet van plan zijn status als hiphopgod op te geven. In de laatste zin krijgen zijn collega’s nog een boodschap (en wij een mogelijke hint naar de release van een volgend album) mee: ‘Y’all got till April the 7th to get y’all shit together’. Bring it on Kendrick, het staat alvast genoteerd in onze agenda.

Kim Loosvelt & Jonas Malfait

24 maart 2017

About Author

Jonas Malfait


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief