Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt – “Wicked Streets”

J. Bernardt, nom de plume van Balthazariaan Jinte Deprez, lost deze middag zijn nieuwe single, Wicked Streets. Het is een heerlijk straight to the point nummer, met een buitenaards fijne groove. Maar daarover zo meteen meer.

Je had het moeten zien. Op het moment dat de nieuwe single van J. Bernardt onze mailbox binnenrolde, vochten enkele beren meteen uit wie de eer kreeg om het nummer te beluisteren. Het zegt veel dat je op een klein jaar zo’n reputatie kan opbouwen. Met slechts een handvol Belgische concerten op zijn conto, en nog net iets minder nummers die vrij te beluisteren zijn, heeft Jinte Deprez bewezen dat J. Bernardt even levensvatbaar als de moederkelk Balthazar.

De diepe subbassen en heldere toetsen die eerder al te horen in “Calm Down” te horen waren, zijn opnieuw van de partij. De meeslepende blazers hebben maar een half refrein nodig om je in een wereld te trekken waarin übersexy het nieuwe sexy is. Ook blij te horen dat Jinte ook opnieuw zijn gitaar bovenhaalt, en nogmaals bewijst dat je geen klavier nodig hebt om verrekt funky te klinken.

Hij schreef het nummer naar verluidt nadat zijn lief (aka de tamelijk ravissante Love Like Birds) uit de douche stapte en een deuntje neuriede. Kijk, daar zouden wij ook spontaan een hit van beginnen schrijven.

Zo’n helft van je leven in Balthazar slijten heeft een duidelijk effect op je. Zo krijg je de nood om uit te barsten, om iets volledig anders te doen. J. Bernardt is overduidelijk iets wat Jinte alleen heeft gemaakt. Maar goed ook: als compromisloos op de heupen mikken zijn ding is, zullen wij de laatste zijn om hem tegen te houden.

J. Bernardt trekt binnenkort voor een clubtournee door België, waarvan enkel de concerten in Brugge en Leuven niet zijn uitverkocht. Deze zomer kan je hem ook spotten op festivals als Rock Werchter en Dranouter. Het debuutalbum komt er ook binnenkort aan. Begin maar al te sparen.

Twitter / Facebook

Hij loste ook een video voor het liedje.

 

24 maart 2017

About Author

Sven Sabbe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief