Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Mr Jukes – “Angels/Your Love” Feat. BJ The Chicago Kid

Jack Steadman staat bekend om zijn werk bij Bombay Bicycle Club. De band staat sinds vorig jaar ‘on hold’ en dus vond hij het tijd om met een soloproject op de proppen te komen. Mr Jukes kreeg het de naam en het is iets helemaal anders dan zijn band waarmee hij alle bekendheid verwierf. Steadman heeft een voorliefde voor Jazz en Funk en dat kruipt dan ook duidelijk naar voor bij Mr Jukes. Op 9 juni komt zijn debuutplaat uit en Jack doet daarop alles zelf, geholpen door special guests. Die eerste is BJ The Chicago Kid die “Angels/Your Love” van een extra soulvolle stem voorziet.

De single werd gebouwd rond een sample van Argentijns jazz-artiest Jorge Lopez Ruiz. Het is een soort van queeste op weg naar het goede. Niet de meest heavy jazz maar toch bevat de nodige kracht om ons te overtuigen. Met de nodige saxofonen en R&B vibes geeft het nummer een exotisch gevoel weer. De soulvolle stem van BJ The Chicago Kid lijkt er perfect bij te passen. Een jazz-funk song om duimen en vingers van af te likken, uitkijken naar meer.

Facebook / Twitter / Instagram

22 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief