Features, Ontdekkingen van "Den Beir"

Zalm van de maand: Berg

Dat er in België heel wat muzikaal talent vertoeft, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Onze tweede “Zalm van de maand” bewijst dat nog steeds niet alle vissen uit deze oneindige muzikale oceaan gestrand zijn. Berg, een vierkoppige band afkomstig uit Gent maakt zoete dromerige popsongs die schommelen tussen I Will, I Swear en London Grammar. Ga zitten, plug uw koptelefoon in en geniet samen met ons mee van Berg.

De band bestaat uit Stijn De Pauw (gitaar, toetsen), Ward Verwaeren (drum, gitaar), Michiel De Cleene (bas, toetsen) en Sielke De Mulder (toetsen, stem). Wat ons het meeste opvalt aan de nummers die op hun vi.be-profiel terug te vinden zijn, is de wondermooie, zachte stem van frontvrouw Sielke. Haar stem is heel toegankelijk en is een leidraad doorheen de nummers.

We probeerden om een origineler woord te bedenken, maar telkens we de nummers van Berg beluisteren, schiet het woord “dromerig” ons steevast in het hoofd. Een droom die blijft verrassen en nooit saai wordt, zo kunnen we Berg nog het best omschrijven. Rustige stukken waar arrangementen en Sielkes stem primeren, worden afgewisseld met uptempo momenten, rijk aan gitaarmotiefjes. Hun melodieën kronkelen zich een weg in je oor om zich daar dan rustig te nestelen en daar hopelijk zo lang mogelijk te blijven logeren.

Ze stonden al op Boomtown in Gent en werden ook al geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waar ze getipt werden als een band om in de gaten te houden. Op 17 maart brengen ze hun eerste EP uit en werkten daarvoor samen met Jasper Segers, Orson Wouters en Jasper Maekelberg. Berg vertoeft alvast in goed gezelschap. Op diezelfde 17 maart nodigt Berg je ook uit voor het doopfeestje van de Ep in de concertzaal van Trefpunt in Gent. Wij willen alvast dooppeter zijn!

En we hebben nog meer goed nieuws, want je kan de EP van Berg gewoon winnen! Stuur een mailtje naar wedstrijd@dansendeberen.be met het onderwerp Berg en het antwoord op de vraag: Wat is de hoogste berg ter wereld? Wie weet belandt die Ep zomaar in jouw bus!

27 februari 2017

About Author

Thibault Vander Donckt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief