Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDLES – “Mother”


We bevinden ons in een postapocalyptische wereld. Het ooit zo machtige leger van de indierockers is voorgoed uit Bristol verjaagd. Uit de assen van deze woestenij rijst een nieuw soort vijand. Ze zijn slechts met vijf, maar weten zich perfect te bewapenen met een krachtig arsenaal aan postpunk songs. Ze noemen zichzelf IDLES. Ontsnappen is de boodschap, maar gaat dat nog wel?

Na een eerste krachtige aanval in 2015, met hun Meat EP, komt IDLES met een tweede offensief. 10 maart 2017 is de dag dat de oorlog der oorlogen zijn aanvang zal kennen met plan Brutalism, maar deze heren delen al een kort voorproefje van welke razernij we mogen verwachten. Deze stoot onder de riem krijgt de naam “Mother” f**ker (oké, misschien hoort dat laatste er niet helemaal bij).

Een net geklede (nou ja) Joe Talbot, leider van IDLES, laat zien wat er gebeurt als men zijn moeder 15, 16 of 17 uur per dag laat werken. Wat begint als een proper opgezette tafel met porselein, eindigt in een ravage van jewelste. Om zijn daden van nog meer kracht (en krankzinnigheid) te voorzien, weergalmt een constante ‘mother fucker’ door de ruimte. Gepaard met scheve, maar desalniettemin strakke gitaarlijnen, wordt de seriositeit van IDLES kracht bij gezet.

Ook al breekt binnenkort de hel los in Bristol, het lijkt me toch een verstandige optie even af te schuimen naar dit wasteland. IDLES zoekt nog volgelingen en jij kan wel eens de perfecte toevoeging zijn voor hun troepen.

Facebook / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single workfriends – “Sick and Tired”

Postpunkbands schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Logischerwijs is het dus als beginnende band moeilijk geworden om een plaatsje bij de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.