Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDLES – “Mother”


We bevinden ons in een postapocalyptische wereld. Het ooit zo machtige leger van de indierockers is voorgoed uit Bristol verjaagd. Uit de assen van deze woestenij rijst een nieuw soort vijand. Ze zijn slechts met vijf, maar weten zich perfect te bewapenen met een krachtig arsenaal aan postpunk songs. Ze noemen zichzelf IDLES. Ontsnappen is de boodschap, maar gaat dat nog wel?

Na een eerste krachtige aanval in 2015, met hun Meat EP, komt IDLES met een tweede offensief. 10 maart 2017 is de dag dat de oorlog der oorlogen zijn aanvang zal kennen met plan Brutalism, maar deze heren delen al een kort voorproefje van welke razernij we mogen verwachten. Deze stoot onder de riem krijgt de naam “Mother” f**ker (oké, misschien hoort dat laatste er niet helemaal bij).

Een net geklede (nou ja) Joe Talbot, leider van IDLES, laat zien wat er gebeurt als men zijn moeder 15, 16 of 17 uur per dag laat werken. Wat begint als een proper opgezette tafel met porselein, eindigt in een ravage van jewelste. Om zijn daden van nog meer kracht (en krankzinnigheid) te voorzien, weergalmt een constante ‘mother fucker’ door de ruimte. Gepaard met scheve, maar desalniettemin strakke gitaarlijnen, wordt de seriositeit van IDLES kracht bij gezet.

Ook al breekt binnenkort de hel los in Bristol, het lijkt me toch een verstandige optie even af te schuimen naar dit wasteland. IDLES zoekt nog volgelingen en jij kan wel eens de perfecte toevoeging zijn voor hun troepen.

Facebook / Website

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ENOLA - "Strange Comfort"

Het gezicht achter ENOLA is artiest Simona Castricum (zij/hun). Afkomstig uit Melbourne maken Castricum en de overige drie bandleden ongezouten postpunk, zoals…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VULVA - "We Only Fuck So U Can Cum"

VULVA is een Rotterdams postpunkduo bestaande uit Kim Hoorweg (gitaar/zang) en Nadya van Osnabrugge (drums/zang). Ze zijn veelbelovend in de punkscene en…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.