Muzieknieuwtjes

33 nieuwe namen voor Dour met o.a. PNL, BAZART en Pendulum.

Het weekend kan niet beter ingezet worden dan met een lading verse namen voor de festivalzomer. Zoals we van Dour gewoon zijn, vallen er pittige nieuwigheden te bespeuren in zowat elk genre.

De Franse hiphopsensatie PNL springt meteen in het oog, na hun optreden op Coachella in april spelen ze een exclusieve Belgische show op de Last Arena. Naast hun landgenoot Demi Portion worden ze in het rapgengre bijgestaan door de Amerikaanse legende Talib Kweli. Die brengt zijn landgenoten Jonwayne en Big Freedia mee.

Ook de UK stuurt een stevige delegatie aan hiphop richting Henegouwen. Reijjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner komen de weide van Dour onveilig maken. Het Canadese Alaclair Ensemble en Belgische trots Convok maken het urban feestje compleet. Stevige drum ‘n’ bass kunnen we verwachten van Pendulum, Lenzman en Wilkinson.

Hiernaast verwelkomt Dour het indrukwekkende team van SaSaSaS, bestaande uit Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D en Stormin. We kijken er alvast naar uit om ons deze zomer volledig te laten gaan op de trap-beats van TroyBoi en de elektronische dub van Shy FX en Toddla T.

De Red Bull Elektropedia Balzaal krijgt naast grote namen als Amelie Lens, Chase & Status en Nina Kraviz er ook nog de Parijzenaars van Apollonia bij. De techno line-up wordt verder vervolledigd door Demian Licht, Roman Flügel en Dax J. Ook Powell, Palms Trax, Palmistry en de oosterse klanken van Acid Arab zakken deze zomer af naar Wallonië.

Verder mogen we ons verheugen op de psychedelische indie van Jagwar Ma en het dromerige Granddaddy. Naast de Fransmannen van HER en GaBLé kijken we toch vooral uit naar onze nationale helden van BAZART, Warhaus en Roméo Elvis & Le Motel.

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer via www.dourfestival.eu

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Warhaus, De Jeugd van Tegenwoordig en Anna Calvi naar Cactusfestival 2024!

Cactusfestival 2024 is bijna zo goed als uitverkocht. Om die laatste tickets ook over de toonbank te laten gaan, vuurt de organisatie…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Libertines, Ice Spice, Oscar and the Wolf, Protoje en meer naar Dour 2024!

Net als een kleine maand geleden pakt Dour uit met een pakketje van ruim vijftig namen. En wat voor één! De beduidendste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.