Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “Silence Speaks”

While She Sleeps gaat al even mee in de metalcore scene. Na hun EP The North Stands For Nothing in 2010 bracht de Engelse groep uit Sheffield al twee full length albums uit en is een derde op komst. Met hun nieuwe single, “Silence Speaks”, en bijhorende videoclip stelt de band wederom niet teleur: splijtende gitaren, strakke drums en een very special guest, Oli Sykes, die voor deze gelukkig even zijn “oh no” fase achter zich laat. Samengevat: wij zijn fan!

Voor dit album rekenen ze niet op de hulp van het label “Search And Destroy” waarmee ze hun vorige plaat Brainwashed opnamen, maar doen ze alles zelf. De band bouwde hun eigen studio en begon in alle stilte aan hun eerste self released album. En dat ze het ook perfect op hun eentje kunnen, daar is deze nieuwe het bewijs van!

In samenwerking met Sykes brengen ze een nummer waarmee zowel de oude fans als de nieuwe gelukkig zijn: Oliver screamt alsof hij zijn jeugdige jaren herleeft, terwijl Sleeps het beste van zichzelf geven met hun typische sound. Ook een impressionante gitaarsolo mag natuurlijk niet ontbreken. Met een pak reverb en een aanstekende sound verbaast Sean Long vriend en vijand. De solo geeft ons even de ruimte om op adem te komen en rustig uit te bollen, om daarna nog éénmaal helemaal los te gaan.

“Silence Speaks” is de derde single die we te horen krijgen, na de eerder uitgebrachte singles “Hurricane” en “You are We“, die ons helemaal warm maakt voor You are We dat uitkomt 29 april.  Voor wie na het horen van deze single niet meer kan wachten tot april, kan het album nu al pre-orderen op hun site.

 

Door Antoon van Ryckeghem & Elice Spillebeen

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "Kool-Aid"

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Bring Me The Horizon. In december maakte de band bekend dat Jordan Fish niet langer…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.