Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle SHE Major – “Please Don’t”

SHE Major is een Belgische dame waar we in de nabije toekomst wellicht af en toe eens van zullen horen. Haar webpagina weet ons te vertellen dat ze haar muziek ‘electrospheric’ noemt. Ze beperkt zich niet tot muziek, ook mode en grafisch design zijn haar niet vreemd. Bij de eerste zoekopdracht naar SHE Major valt op dat ze kleuren links laat liggen en zich beperkt tot zwart-witfoto’s. Sluit je ogen, luister naar haar debuutsingle en merk op dat dit kunstige zwart-witte aspect op een of andere manier ook terug te vinden is in haar muziek.

Haar genre is nocturnal electronic pop en dit wordt direct verduidelijkt bij het beluisteren van haar track. Het begint rustig met enkele langgerekte pianoakkoorden en bouwt langzaam op naar een mooi geheel met veel inhoud, zonder de dromerige sfeer van de vocals in de intro te verliezen. Zo komt er eerst een lichte ritmiek aan te pas (denk hierbij spontaan aan het succesvolle Tove Lo – Habits remix), die geleidelijk aan steviger wordt. Dit alles wordt ondersteund met lange, diepe strijktonen.

Bij het horen van deze track kan de link gelegd worden met wel drie artiesten. In “Please Don’t” kun je namelijk de vibe van Submotion Orchestra, stem van BANKS en de elegantie van Tsar B herkennen. Om in de gaten te houden dus!

Facebook / Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.