Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harry Jay-Steele – “Reach You”

Uit de Britse muziekscene is producer, muzikant én talent Harry Jay-Steele opgestaan. Met zijn debuutsingle “Reach You” zet Jay-Steele een strak nummer neer waarin hij speelt met elektrische invloeden uit soul, African rhythm en popmuziek. Denk maar aan SOHN, Bonobo en RY X.
De mastering gebeurde door John Dent die ook al voor PJ Harvey en Massive Attack werkte.

Het duurde 10 jaar vooraleer Jay-Steele, nu gebaseerd in Londen, zich begon te focussen op zijn eigen geluid. Geïnspireerd door Afrikaanse artiesten zoals Tinariwen en Lionel Loueke, drukt hij zijn nog ongedefinieerde stempel op het scala van genres: het is een smeltkroes van elektronische pop, house en afro-beat geworden. ‘Het ritme van de gitaar staat centraal’, zegt Jay-Steel. Als gitarist leeft hij zich uit met verschillende accenten in het tempo om een gevoel van onzekerheid weer te geven. Al voelt het nummer opmerkelijk kalmerend aan.

“Reach You” is lyrisch gezien een typisch nummer over een reis die angst, vreugde (hoor het funky gitaartje) en verdriet met zich meebrengt. Wat overblijft is een sferische song dat zachtjes verder kabbelt naar betere plaatsen. Lees: niet geschikt voor op de radio of om door je boxen te laten knallen.

“Reach You” werd uitgebracht op Naim Records en is vanaf maart te koop op fysieke EP.

Facebook /Instagram

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Massive Attack!

De affiche van Lokerse Feesten moet heel wat bands tellen, dus is het niet meer dan normaal dat ze steeds meer vorm…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

PJ Harvey @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eenvoudig en effectief

PJ Harvey behoort tot de zeldzame soort artiesten die haar toehoorders evenveel verwart als ontroert. Na het ietwat tegenvallende negende studioalbum The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.