Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhola – “Jewels”

Oliver Symons, het Belgisch elektro-pop brein achter Warhola, is terug van weggeweest. Bijna een jaar nadat we “Lady” en “Red” te horen kregen, brengt hij ons nu “Jewels.” Een nummer dat toch duidelijk iets meer op de dansvloer mikt.

“Jewels” is geen geheel onbekende voor wie al een live-set van Warhola te horen kreeg. Daaruit werd al duidelijk dat deze je voeten, heupen en schouders laat bewegen. Toch zijn wij er nog niet helemaal uit of we hem nu smaken of niet. Onze eerlijke opinie? Er zaten in die set heel wat andere pareltjes die we iets liever gereleaset hadden gezien. Deze klinkt duidelijk gladder en iets toegankelijker dan zijn voorgaande singles. Het bekt goed, danst goed, maar wij missen toch wat van zijn experimentaliteit waar wij zo’n fan van zijn. Wat “Jewels” dan wel weer heeft, is de kracht om radiostations te veroveren.

De single gaat van start met poppy beats die gedurende de ganse song een constante blijven. Daarbij gevoegd een uptempo refrein met een vette synth en de perfect bijpassende falsettostem van Symons. Ja, je gaat er echt van dansen. Op het einde komt nog tweemaal een climax synth naar boven, al haalt deze volgens ons toch nooit echt het niveau van de voorgaande singles. “Jewels” blijft voor ons vooral een leuk intermezzo in de complexere, donkere set. Het perfecte nummer om het publiek helemaal los te krijgen. Al hopen wij toch dat niet alles in deze richting evolueert.

Samen met deze nieuwe single kondigde Symons ook een concert aan in de AB. Voor wie zelf de spannende beats en r&b-vibe wil komen voelen, is op 20 mei de Ancienne Belgique the place-to-be.

Facebook / Twitter / Youtube

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.