Nieuwe singles

Zalm van de maand: The Hipster Jugend

Onze eerste “Zalm van de maand” is er meteen eentje met de coolste bandnaam die ons Belgisch muzieklandschap rijk is. The Hipster Jugend, gesitueerd in Leuven en bestaande uit Nick Symoens (vocals) en Bram Canniere (drums). Veel meer dan dit is er op hun vi.be-profiel niet te vinden dus laten we het dan maar gewoon over hun muziek hebben. Bereid je voor, het is cool.

Zelf beschrijft de band hun muziek als voetbalanthems gecombineerd met new wave. Eerlijk, moest dit bestaan dan lag de wereld nu al aan hun voeten en klonken de wekelijks gevulde voetbalarena’s ineens goed. Hoe we hun muziek precies moeten beschrijven, blijft voor ons tot op de dag van vandaag een raadsel.

De nummers die ze op hun vi.be-profiel aanbieden, zijn vier compleet verschillende songs. Je hoort fragiele zang begeleid door gitaren, ervaart techno-invloeden en je hoort strijkers. Inderdaad, elementen die je niet meteen samen associeert, maar de mannen slagen er perfect in om alles in cohesie te laten vloeien.

Hun muziek valt het best te vergelijken met naakte mensen die aan het rolschaatsen zijn in de Gentse binnenstad. Voeg daar nog een heleboel felle kleuren en enkele regenbogen aan toe en je krijgt precies de sfeer die The Hipster Jugend creëert. Test het gerust zelf even.

Ze werden al geselecteerd voor Humo’s Rockrally 2016 en de Nieuwe Lichting 2017, we zijn dus zeker niet de enige die hun “hipster”-muziek weten te apprecieren. Vorig jaar trok de band nog rond in Australië om enkele try-outshows te spelen naar aanleiding van hun debuutalbum dat binnenkort uitkomt. Wij zijn alvast heel benieuwd want deze zalm smaakt naar meer!

Wil jij onze volgende Zalm van de maand worden? Schrijf je dan nu in op vi.be en wie weet wordt jij wel de volgende.

https://soundcloud.com/the-hipster-jugend/the-hipster-jugend-midnight
https://soundcloud.com/the-hipster-jugend/dead-space
https://soundcloud.com/the-hipster-jugend/the-streets
https://soundcloud.com/the-hipster-jugend/into-the-darkness

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.