Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pip Hall – “Turn Over”

Pip Hall is een nog piepjonge muzikante die afgelopen zomer haar eerst EP Sisters op de wereld losliet. Komend voorjaar volgt de release van haar volgende EP James , een eerbetoon aan haar overleden vader, die haar een voorliefde voor Fleetwood Mac bijbracht. Daar zal onder meer de nieuwste single Turn Over op terug te vinden zijn. Ze klinkt echter helemaal niet als een jong, onzeker meisje uit een druilerige Britse stad, maar eerder als een zelfbewuste vrouw die opgroeide aan de oostkust van de US of A.

De gortdroge tromroffel, gevolgd door een korrelige gitaar, blaast onmiddellijk het warme zand in je oren en plots zie je een blauwe zee voor je in plaats van de bevroren Vlaamse grond. De nonchalance waarmee ze de instrumenten beroert en haar wendbare fluisterstem staan ten dienste van de zachte melodie die het nummer traag voortsleept. De sobere song krijgt in de staart nog een paar golven van door elkaar wevende zanglijnen en stopt dan even abrupt als het begon, als een warme zomerbries bij vriestemperaturen.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.