Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pale White – “Reaction”

Het is algemeen geweten dat de Britse rock-‘n-roll scene tegenwoordig op een laag pitje staat. The Pale White lijkt echter zijn hand uit te steken naar de rol van nieuwe vertegenwoordiger voor het betere en ruigere rock werk. De roots van het alternatieve indie rocktrio liggen in het noordoosten van Engeland, meer bepaald Newcastle. Het drietal bestaat uit broers Adam en Jack Hope en jeugdvriend Tom Booth. Aangezien er niet veel te doen was in hun thuishaven, besloten ze maar een groepje te vormen om naar eigen zeggen de Britse rock terug naar een hoger niveau te brengen.

Wat volgde waren support acts voor Band of Skulls en Maxïmo Park (niet van de minsten) en uitverkochte concerten in hun thuisbasis. The Pale White mengt dynamische refreinen met loeiharde gitaarriffs en stevige drumsecties en hun eerste vier singles lijken dan ook weggelegd voor menig festival. Een groep om zeker in de gaten te houden dus.

Nieuwe single “Reaction” begint met een stevige drumintro, gevolgd door de vocals van Adam Hope en britpop klinkende gitaarpartijen. Het refrein is aanstekelijk en doet denken aan The Black Keys. De single werd geproducet door niemand minder dan Adrian Bushby (Muse, Foo Fighters) en de band haalde haar inspiratie uit zowel blues rock als werk van Josh Homme. Naar het einde toe horen we dan weer de weerklank van Royal Blood en volgt nog een gitaarsolo à la Muse. Algemeen valt dit nummer wel te smaken, maar vernieuwend is het allerminst. Eerder een albumvuller dan een echte single.

Het trio heeft dus nog wat werk voor de boeg om de nieuwe opvolger van de Britse rock te worden, maar laat wel flitsen van talent en potentieel zien en dan vooral in hun tot nu toe beste single “That Dress”.

Website / Soundcloud / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.