Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pulled Apart By Horses – “The Haze”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pulled Apart By Horses – “The Haze”

Pulled Apart By Horses

Pulled Apart By Horses is een jong Brits alternative/stonerrockcollectief uit Leeds.
Na hun oprichting in 2008 duurde het nog een tweetal jaar voor hun eerste self-titled album uitkwam. Omdat ze hiervoor al een stevige livereputatie opbouwden, mochten ze vrijwel onmiddellijk mee op tournees met Muse en Biffy Clyro. Na hun tweede album, Tough Love (2012), speelden ze al voor een volledig uitverkochte Electric Ballroom in Londen, waar bands zoals U2, Alt-J, Prince en vele andere grootheden in de muziekwereld hun doorbraak kenden. Ook hun derde album Blood (2014) werd enorm goed onthaald door de Britse pers en piekte zelfs op de 38ste plaats van de UK Albums Chart.

Momenteel bestaat de band uit Tom Hudson (Zang/Rythm Guitar), Robert Lee (Bass), James Brown (Lead Guitar) en hun nieuwe drummer Tommy Davidson. Twee maanden na de release van de eerste single “The Big What If” van hun langverwachte nieuwe album probeert Pulled Apart By Horses ons hart nu te veroveren met de titeltrack: “The Haze”. Op 17 Maart zal hun nieuwe album gereleased worden.

Hun nieuwe single is wederom een stevig rocknummer met duidelijke stoner invloeden. In tegenstelling tot hun vorige album klinkt “The Haze” veel spontaner en energieker, of om het met de woorden van zanger Tom Hudson te zeggen: “…we wanted to go with our guts and fuck everyone else.” Het begint direct krachtig met de uitroep “I won’t jump in a haze again, what the fuck is inobedient!?” die je direct warm maakt voor de rest van het nummer.

Spijtig genoeg word je hierin licht teleurgesteld want na het refrein volgt er een matig gitaarrifje, gevolgd door een halve minuut lang beter gitaarwerk. Hierna barst het nummer opnieuw los in de typische stijl van PABH en weerklinken de loeiende gitaren en krachtige stem van Tom Hudson in hun volle glorie. Al bij al is het weeral een stevig rocknummer dat bij velen in de smaak zal vallen, hoewel de opvulling in het midden van deze titeltrack wel iets beter zou mogen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pulled Apart By Horses – “Sleep In Your Grave”

Pulled Apart By Horses had geen debuutalbum nodig om een trouwe fanbase bij elkaar te scharen. De Britse alternatieve rockband uit Leeds…
Muzieknieuwtjes

In memoriam Shelter en Wablief?!: Onze beste herinneringen

Op woensdag 10 mei kondigde Pukkelpop een lading nieuwe namen aan voor het festival, maar vraag ons niet wie er de line-up…
LiveRecensies

Pulled Apart By Horses @ VK Concerts: Bloederig en speels

Zo nu en dan zijn er ferme concerten te zien in VK Concerts. Op 18 april was dat er één van Pulled…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.