Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Garrett – “Stranglehold”

Kevin Garrett is voorlopig nog een bescheiden naam in de muziekwereld, maar toch heeft de jonge man al een aardig palmares opgebouwd. Zo is hij gecontacteerd door Rocnation, het platenlabel van Jay Z, heeft hij de lead track “Pray You Catch Me” van Beyonce’s Lemonade mee geproducet en kan hij kleppers als Sam Smith als fans beschouwen.

Met een ideale mix tussen soul, R&B en elektronica is Kevin Garrett’s sound, net zoals de titel van zijn debuut EP Mellow Drama verklapt, “mellow”. De elektronica en hiphopinvloeden weerhouden het geheel er echter van om ooit echt melig te worden. Zijn nieuwe single “Stranglehold” is ook daar weer een voorbeeld van. Zijn warme soulvolle stem doet denken aan die vervlogen R&B dagen (denk R.Kelly en D’Angelo) en contrasteert sterk met de strakke beats die het lied hedendaags en relevant maken. Dit zorgt voor een interessante compositie die eveneens heel toegankelijk is en bovendien om meer blijft vragen. Het is vooralsnog wachten op zijn eerste echte langspeler maar zijn huidig repertoire belooft alvast veel goeds.

FacebookInstagram/ Twitter/ Youtube / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.