Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Hallelujah Money” (feat. Benjamin Clementine)

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Hallelujah Money” (feat. Benjamin Clementine)

Het zal er al even aan te komen en na zes jaar afwezigheid deelt Gorillaz een eerste nieuwe single. “Hallelujah Money” komt niet op de nieuwe plaat maar spijst de hongerige fans wel even. Het is de eerste song sinds The Fall uit 2011, en ligt in het verlengde van die plaat. Het is een nummer tegen Donald Trump die morgen tot president wordt gekroond. We mogen hem dus dankbaar zijn want zonder hem was er vandaag geen nieuwe Gorillaz. Op de single zingt ook Benjamin Clementine mee die de Mercury Prize won in 2015.

De song bespreekt de twee favoriete thema’s van Trump; geld en macht. De menselijkheid die minder bij Donald aanwezig is, bezingt Gorillaz ook maar al te graag. Het nummer op zich is niets om over naar huis te schrijven, een beetje traag en ook de catchyness van andere hits bij de band ontbreken. Maar hé Gorillaz zijn dus echt wel terug en naar het schijnt komt later dit jaar een echt album met echte nummers, benieuwd ernaar! Nog een tip: Luister helemaal tot op het eind, misschien zorgt Gorillaz wel nog voor een leutige verrassing.

Dit zegt Murdoc nog over de single: “In these dark times, we all need someone to look up to. Me. That’s why I’m giving you this new Gorillaz song, a lightning bolt of truth in a black night. You’re welcome. Now piss on! The new album’s not gonna write itself.”

Website / Instagram / Facebook / Twitter / YouTube

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Benjamin Clementine @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Sprakeloze meezingwaterval

Twee jaar geleden was Benjamin Clementine voor het eerst op het grote doek te zien in Dune, maar we kennen de Brit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.