Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sleaford Mods – B.H.S.

We zagen Sleaford Mods al eerder optreden op Iceland Airwaves en afgelopen zomer op Best Kept Secret. Nieuwe muziek hadden we nog niet van deze heren gereviewed, de hoogste tijd dus!

Sleaford Mods bestaat uit zanger Jonas Williamson en dj/producer Andrew Fearn. Ze hebben veel weg van twee typische Engelse lowerclass straatjochies, ware het niet dat beide heren al een dik eind in de veertig zijn. Hun teksten gaan vaak over thema’s als werkloosheid en schoppen tegen de politieke en bancaire elite. Gepaard met de nodige cynische Britse humor en een heerlijk plat accent.

“B.H.S.” wijkt geenszins af van het oude recept. BHS was een Brits warenhuis dat opgekocht werd door miljardair Philip Green. Green liet het failliet gaan, nam 400 miljoen pond mee en 22.000 werknemers konden fluiten naar hun pensioen. Willamson verwoordt dit als: “Buy a company, run it down, take the money, fuck the workers, it’s legal.” En zo is het, helaas.

Wie de lads al eens live heeft gezien, kent hun unieke performance. Fearn drukt op play en beweegt met een biertje in de hand spastisch mee met de muziek. Williamson staat schuin op het podium met zijn blik naar beneden gericht teksten te spuien. In de nieuwste video die zich afspeelt op het jacht van Philip Green is dat ook het geval.

“B.H.S.” is de eerste single van het te verschijnen album “English Tapas”. De bijgaande tour leidt langs de Melkweg te Amsterdam. België wordt helaas nog overgeslagen.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

 

16 januari 2017

About Author

appie82


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief