Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meatbodies – “Creature Feature”

Meatbodies is klaar om een opvolger voor hun zelf getiteld debuut uit 2014 uit te brengen. Op 10 februari komt ALICE uit en dat is volgens de band zelf een conceptalbum. Ze omschrijven het als ‘a near fable of fear, sexuality, war, religion, technology, peace, philosophy, hedonism, sociology, evolution and ecclesiasticism‘. Een hele boterham dus waarin chaos, riffs en gitaren weer centraal zullen staan. Chad Ubovich speelt niet voor niets bij Fuzz van onze goeie vriend Ty Segall.

ALICE is geen religie maar kan gezien worden als één. Het is geen persoon, geen god maar een idee verpakt in een roze strik. Het is een bericht, een verborgen commentaar op de moderne wereld dat baadt in fantasie. Wat het ook mag zijn, het zal alweer een fascinerende plaat worden. Eerste single “Creature Feature” doet ons kwijlen en verlangen naar meer.

Het is een ‘heavy pop’ (zo omschrijft Meatbodies hun genre zelf) song boordevol kleur. Invloed van de seventies sound van T. Rex of Bowie maar evengoed wat hedendaagse garagesound van Ty Segall. De band eet duidelijk van alle walletjes een beetje en brengt dit perfect samen in een eigen stijl. Modervette riffs, penetrerende bassen en een glimmende melodie, “Creature Feature” heeft het allemaal. Meatbodies brengt alweer een absurde maar geniale song uit, meer van dat!

Facebook / Twitter

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Meatbodies - Flora Ocean Tiger Bloom (★★★★½): Hoogmis van de garagerock

Het zaadje van dit album werd al geplant in 2019 (!) en de plaat was normaal gesproken dus al lang op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ty Segall - Three Bells (★★★½): Zorgvuldige mijmeringen, te midden van chaos

Werp je een blik op zijn recente solo-discografie, dan valt op dat Ty Segall (garagegod, fuzzfijnproever en hondenliefhebber) in de laatste jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.