Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Emmit Fenn – “Blinded”

Ontmoet Emmit Fenn, de L.A gevestigde singersongwriter/producer die ons met zijn nieuwste single “Blinded” toch even heel stil kreeg. Hij laat er elektronica versmelten met klassieke tonen alsof de twee samen geboren zijn.

“Blinded” raakt iedere emotionele snaar in ons lichaam en neemt ons mee van begin tot eind. Het nummer start ingetogen met elektronische tonen, een breekbare piano en een geautotunede stem. Langzaamaan wordt een climax opgebouwd tot plots de violen en trommels de overhand nemen en ons armhaar de hoogte inschiet. Even wanen we ons in een prachtige neo-klassieke compositie die voor ons nog wel enkele minuten verder mag spelen. Die neo-klassieke invloeden zijn er niet zomaar. Emmit startte al op zeer jonge leeftijd met een klassieke opleiding tot pianist. Muziek is voor Fenn een uitlaatklep dat hem in staat stelt een eigen realiteit te ontwikkelen. Dat is ook te horen in deze nieuwste, de muziek spreekt emoties en laat je deze volledig beleven.

Met “Blinded” is de Amerikaan nog maar aan zijn derde compositie toe, maar zijn toekomst ziet er volgens ons nu al veelbelovend uit. “Blinded” vormt de perfect soundtrack voor deze koude winterdagen. De noten houden je vast en maken je helemaal warm vanbinnen.

Facebook / Instagram / Snapchat

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Jan Swerts: 'Kerkhoven zijn musea'

Hoera: Jan Swerts heeft net zijn nieuw album Oud zeer in de rekken! Het album staat er als lofdicht voor kerkhoven en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview De Beren Gieren: 'Less Is Endless is een plaats waar je het overbodige weglaat en tot de essentie komt'

Geleidelijk aan vindt de Belgische jazzscene zijn weg naar het groter publiek. Namen zoals STUFF. en Dans Dans klinken steeds bekender in…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.