Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Orwells – “Double Feature”

orwells

Op 17 februari komt The Orwells met een derde plaat op de proppen. Terrible Human Beings is de opvolger van de doorbraakplaat Disgraceland uit 2014. Het album kondigde de band al in oktober aan, en sindsdien kon je al de openingstrack “They Put a Body In the Bayou” en een ode aan one-night-stands “Buddy” horen. Nu komt de band met de afsluiter, het epische, zeven minutenlange “Double Feature”.

Het nummer blijft zichzelf herhalen als een kettingmail en dat is precies wat de band wil bereiken volgens gitarist Matt O’Keefe. De song begint met een gitaargeluid die wat aan een brandalarm doet denken maar al snel krijgen we een lekker speels geluid. De stem en diepe bassen maken de song aanstekelijk en doen je snakken naar meer. Dat krijg je ook want al snel gaat de stem van de zanger de hoogte in en krijgt de song wat meer potigheid.

Na iets meer dan drie minuten is het gedaan met zingen en geven ze een instrumentale outro van iets meer dan vijf minuten. De stem blijft wel subtiel op de achtergrond maar de gitaren overheersen duidelijk. Denk aan Fidlar of Together PANGEA om jou te oriënteren. Lekker einde van de plaat, waar we halsreikend naar uitkijken. Op 25 februari te bewonderen in de Botanique.

Site / Facebook / Twitter

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Nudge"

Het woord ‘vervelen’ lijkt niet in het woordenboek van FIDLAR te staan. Met een mantra als ‘Fuck it dog life’s a risk’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Taste the Money"

Vrijdag is niet alleen frietjesdag in de meeste huishoudens, het is ook de dag waarop veel bands nieuwe nummers droppen. Nu is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.