Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Tim Darcy – “Tall Glass Of Water”

jag302-timdarcy-lp_-01-fc_-1600-1024x1024

Tim Darcy verwierf in het indie milieu al veel roem met zijn band Ought. Het post-punk kwartet uit Montreal slaagt er plaat na plaat in om zichzelf te overtreffen. Ze worden zelfs omschreven als een van de beste indie bands in deze generatie. Toch moet de frontman het eens alleen proberen en gaat hij de solo tour op. Op 17 februari komt, Saturday Night, zijn eerste soloplaat uit. Vandaag deelt hij ook meteen een voorsmaakje met “Tall Glass Of Water”.

In tegenstelling tot zijn werk bij Ought, doet Tim het solo wat rustiger aan. Geen nerveuze hogesnelheidsrock maar wat rustiger met soms wat Americana invloeden. De kenmerkende stem van Tim Darcy herken je natuurlijk uit de duizend maar zijn solowerk lijkt net iets toegankelijker te zijn doordat het goed in het gehoor ligt. Het doet wat denken aan de rustige songs van Parquet Courts, een streepje Ryan Adams of zelfs wat Lou Reed. Fijn dat ook dit solowerk blijkt te werken. Op 22 februari te bewonderen in de Botanique.

Facebook / Twitter / Instagram

30 november 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief