MuzieknieuwtjesOude Bekenden

Metallica met een ambitieus plan, iedere twee uur een nieuwe videoclip

Metallica-album-art-640x640

Op 18 november komt de nieuwe plaat van Metallica er aan. Hardwired… to Self-Destruct betekent een nieuwe weg voor de band. Eerder konden we daaruit al de titeltrack“Moth Into Flame” en “Atlas, Rise!” horen. Nu kondigt de band wel iets heel uniek aan. Voor iedere track op de plaat, zullen ze een video maken (een beetje zoals Beyonce maar dan met goeie muziek) telkens van een andere regisseur. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze er nu al aan begonnen! Om de twee uur verschijnt een nieuwe video op Metallica.com waar je dus een nieuwe track en video van de nieuwe plaat kan horen.

De eerste is “Dream No More” een paranoïde clip die angst en terreur zaait. Iets minder strak en snedig als de vorige singles maar nog steeds Metallica hé. Omdat we zo met jullie begaan zijn, zullen we deze post om de twee uur ook updaten met de nieuwe clip! Zo kan je gewoon bij ons blijven om de nieuwe tracks uit te checken.

De tweede song is “Confusion”, met een oorlogsfilmpje, vette riffs en de nodige epische geluiden. Beeld en klank passen hierbij perfect bij elkaar.

De derde song is “ManUNkind” waarin we een black metal band dit ruige nummer van Metallica zien brengen, het eens wat anders hé.

De vierde song is “Now That We’re Dead”, hierop overschrijden ze voor het eerste de zeven minuten. Episch en boordevol gitaren, één van de betere op de plaat!

De vijfde song/video is “Here Comes Revenge”, een geanimeerde videoclip met een moordlustige wolf in de hoofdrol. De song op zich is een rustig nummerke met soms wat stoten.

De zesde song/video is “Am I Savage?”, een clipje waarin volledige bedekte mensen de hoofdrol spelen.

De zevende song/video is “Halo On Fire”, een droge videoclip waarin de band muziek speelt en een zijverhaal waarin een vrouw wordt lastiggevallen.

De achtste song/video is “Murder One”, een tribute aan Lemmy.

De negende song/video is “Spit Out The Bone”, een apocalyptische clipje die wat referenties naar Iron Maiden bevat.

De tiende en laatste song/video is er één voor “Lords Of Summer” waarin we een stadionconcert van de band zien.

Wat vind je er nu zelf van, van al die videoclips? We horen graag jou reactie!

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Morbid Saint - Swallowed by Hell (★★): Hereniging bezoedelt nalatenschap

Aan het einde van de jaren tachtig stuitte het destijds razend populaire thrashmetalgenre op zijn natuurlijke limieten. Bands zoals Megadeth en Metallica,…
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
LiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 1): Koning metal aan de macht!

Na twee verschroeiende headlineshows op Pinkpop en Rock Werchter vorige zomer maakt Metallica alweer de oversteek naar het Europese vasteland. De absolute…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.