LiveRecensies

Jo Marches in ACU, Utrecht: overtuigend als songschrijvers én live band

jomarches1

Enkele maanden geleden recenseerden we de debuutsingle van de Nederlandse band Jo Marches, het project van Johanneke Kranendonk. Deze week verscheen hun volledige debuut EP, Silver & Gold. Ter ere daarvan trad zij op in ACU te Utrecht, en wij waren er natuurijk bij!

Jo Marches maakt dromerige muziek met een licht psychedelische ondertoon en mooie synth-melodieën. Ze klinken zowel intiem als rauw, stuwend en gelaagd. Een sound die ook aandacht kreeg van buitenlandse blogs.

jomarches3

En dat zo’n specifieke geluid ook uitstekend geschikt is voor op het podium, bewijst de band vrijwel direct met hun eerste paar nummers. Naast de tracks van de EP speelt het jonge vijftal ook enkele nieuwe songs. Het samenspel klinkt spontaan, rauw en soms wat onzeker. De band is nog niet lang bij elkaar, maar bouwen middels hun deelname aan de Popronde flink wat podiumervaring op. Johanneke is het rustgevende middelpunt met haar stem en beheerste handbewegingen.

Hun titeltrack “Silver & Gold” is een van de hoogtepunten, evenals het aanstekelijke nieuwe nummer “Move” dat niet zou misstaan als single. Als er even problemen zijn met de techniek, grijpt Johanneke het moment aan om de toeschouwers toe te spreken en alvast te bedanken. Je merkt dat ze bescheiden is, en vereerd met het vele publiek.

silvergoldEen wat steviger nummer is “Breaks My Heart”, waarbij er door drie bandleden op drums wordt gespeeld en geslagen, met als gevolg een rauw en rockachtig nummer dat bol staat van de energie. Daarna volgt de gevoelige ballad “PB”. Tot slot laat de band een meer funky, dansbaar geluid horen, waarbij het tempo omhoog gaat, de beat wordt benadrukt en de synths flink worden aangezet. Na een mooi optreden kan de afsluiter niet anders zijn dan hun eerste prachtige single “The Night“.

Jo Marches weet ondanks hun nog korte samenzijn te overtuigen als live band, en brengen hun studio tracks mooi tot leven op het podium. De diversiteit van de nummers zorgt voor een natuurlijke flow en het optreden klinkt als één dromerig geheel. Deze band willen we absoluut vaker live zien en horen!

Setlist: Day In Day Out, Silver & Gold, Bright Lights, Move, Right My Wrong, Breaks My Heart, PB, Be Mine, Cleared, The Night

Jo Marches is vanavond nog te zien in Roodkapje te Rotterdam.

De “SIlver & Gold” EP is onder meer te vinden op Soundcloud en Spotify.
Voor meer informatie: Facebook / Twitter / YouTube / Instagram / Soundcloud

Verslag van Jo Marches concert te ACU, Utrecht op 02/11/2016.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Aviator"

De Nederlandse band Paceshifters heeft de afgelopen vijftien jaar een behoorlijke livereputatie opgebouwd. Zo tourden ze met Wolfmother, maar stonden ze zelf…
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.