LiveRecensies

Lyenn @ Cactus Club: Een intieme conclusie van een koude herfstdag

LiveRecensies

Lyenn @ Cactus Club: Een intieme conclusie van een koude herfstdag

13344495_10157038061350523_4452069122159494394_n

Lyenn, die we ook wel kennen als de bassist van Dans Dans en Mark Lanegan Band, toonde een bijzondere gevoelige en kwetsbare kant op zijn nieuw intimistisch pareltje “Slow Healer”. Dit kwam hij op even intieme wijze voorstellen met zijn band in foyer van de Cactus Club in Brugge. Misschien niet de beste plaats voor dit concert dankzij de klinkende glazen en het geroezemoes, maar zodra Frederic Jacques en zijn band het podium op kwamen werd het al snel heel stil.

Wat meteen opviel, was de grote hoeveelheid muzikanten op het podium. De muziek van Lyenn is namelijk heel uitgekleed op plaat. Toch was elke muzikant een enorme meerwaarde. De songs werden naar een nieuw, krachtiger niveau getild zonder in te boeten op puurheid. We zagen een rijk instrumentarium passeren; van mandoline en viool tot gitaar, jazzy drums en keyboards. Deze keyboards speelden ook een uitermate mooie rol. Ze brachten doorheen de muziek allerlei kleine verfijnde knetterende geluidjes die veel mystiek in de zaal verspreidden. Zo werd dit optreden een schouwspel waar niet alleen de muzikanten elkaar naadloos aanvulden, maar ook de verschillende soorten klanken in het pallet deden dit.

Er was een grote vrijheid van structuur die doorheen de set speelde. Zo kwam het begin van het optreden op gang met enkele songs die Lyenn’s ideeën mooi uitpuurden, miniatuurtjes als het ware. Later was er meer ruimte voor bredere nummers zoals “Fading” die leidden tot doeltreffende climaxen. Deze nummers werden met veel lof en het nodige applaus onthaald. Je kon zelfs af een toe een “wauw” horen vallen in de zaal.

Dankzij het breed instrumentarium en de grote kunde van de groepsleden, werden er veel vormen en ideeën uitgevoerd. Hierdoor bleef het optreden op elk moment boeiend en onvoorspelbaar. Op elk moment bleef een groot gevoel van ruimte de rode draad doorheen deze avond. Alles was nauwkeurig uitgevoerd, maar met veel plaats voor gevoel en passie.

Het publiek in de Cactus Club was duidelijk beroerd en wist (met gesloten ogen) deze koude herfstdag met de magie van Lyenn te concluderen.

Related posts
LiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
LiveRecensies

Say She She @ Cactus Muziekcentrum (Club): Groovy waterval

Vorig jaar verscheen Say She She op heel wat radars met tweede album Silver. Het drietal wist hiermee toch al wat belletjes…
InstagramLiveRecensies

SPRINTS + English Teacher @ Cactus Muziekcentrum: Een lesje spurten

Als twee post-punksensaties gezamenlijk de oversteek maken naar Europa, dan zijn we er als de kippen bij. En wij niet alleen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.