Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Hate To See You Go”

blue-and-lonesome-rolling-stones

The Rolling Stones komen net voor de kerstperiode met een nieuwe cd, slimme commerçanten! Het is de eerste plaat die de groep uitbrengt in meer dan elf jaar. Hoewel Blue & Lonesome enkel covers bevat, is hij toch erg relevant voor een groot publiek. The Stones zijn dan ook pioniers en voor deze (misschien wel laatste) plaat keren ze terug naar hun blues roots. Op eerste single “Just Your Fool” was dat al te horen en dat is ook nu met “Hate To See You Go” niet anders.

Dit keer is het een cover van Little Walter die het nummer in 1955 opnam. Het begint met mondharmonica als opener en wanneer Mick Jagger er zijn stem ingooit, is het onlosmakelijk een Stones nummer. Toch is het echt wel zeer bluesy en niet te vergelijken met recent (relatief) werk van de band. Mooi dus dat ze terug keren naar hun roots en niet commercieel te werk gaan, echte artiesten dat! Op 3 december kan je de volledige plaat horen.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

20 oktober 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief