Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blaenavon – “My Bark Is Your Bite”

blaenavon-2016-20160610-emma-swann-0071

Blaenavon is zowat het nieuwste, hippe britpop bandje uit Groot-Brittannië. Nuja, zo nieuw zijn ze nu ook weer niet. De band werd opgericht in 2011 en speelde sindsdien verschillende shows, maar tijd voor een album, die is er voorlopig nog niet geweest. In 2013 en in 2016 bracht de band wel een EP uit. Naar het schijnt zou die debuutplaat niet ver weg zijn maar voorlopig moeten we het stellen met leuke op zichzelf staande singles.

“My Bark Is Your Bite” is er zo eentje, de recentste van de band. Het heeft wat weg van genregenoten als The Maccabees en White Lies. De band speelt vooral in op de atmosfeer eerder dan op een catchy melodie. Hierdoor kunnen post rock liefhebbers zich ook wel vinden in het genre van Blaenavon. De nieuwe single is erg rustgevend met een sombere gitaar die doorheen het nummer waggelt. Op het eind explodeert het nummer lichtjes met een opleving van gitaren een emotionele krak in de stem van zanger Ben Gregory. Het geheel is een wondermooie grafzang. Blaenavon dus, in de gaten houden!

Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat / Site

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.