Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fenech-Soler – “Kaleidoscope”

fenechsoler-press-shot-1_high-res

Het is al drie jaar stil rond Fenech-Soler maar daar komt nu verandering in. De band onderging in die periode wel een verandering in line-up. Het viertal is gereduceerd tot een duo met enkel Ben en Ross Duffy. Aan het geluid verandert niet veel, de elektronische indie pop en aanstekelijke sound blijft behouden. De broers zijn alvast positief en zeggen dat ze de simpelheid terugvonden door deze reductie. Samen met de nieuwe single lost Fenech-Soler meteen een volledige EP, dat kan tellen.

Net zoals de indie pop van The Whitest Boy Alive, Phoenix of Miike Snow, windt “Kaleidoscope” er geen doekjes om. Meteen begint het nummer met een gitaardeuntje en zang die een chill begin inzetten, ons laten kennismaken met de sound. Daarna ontploft het refrein met de falsetto van Ben Duffy als leidraad. Een glanzende single boordevol durf maar tegelijk ook erg aanstekelijk. Een geweldig glad geluid die perfect in het verlengde van de plaat “Rituals” ligt. Liefde en geluk zijn de twee wegwijzers die het nummer dragen.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Voor de liefhebbers is er nog een volledige EP met van die uptempo vrolijke liedjes. Die vind je hieronder.

16 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief