Nieuwe singles

Nieuwe single Rain – “Lethargy”

Rain

Een beetje druppels op het hoofd, soms heeft een band niet meer nodig om een goeie naam te bedenken. Rain is de logische naam van de band en ze zijn sterk in het maken van de betere shoegaze. Vorig jaar bracht de band de debuut-EP Symphony Pains uit en dat werd internationaal goed onthaald. Langzaam verscherpten ze hun geluid en deze zomer gaven ze het zonnige “Solis”. Nu de winter er aankomt is het tijd om eens een nummer voor die periode te maken en dat krijgen we met “Lethargy”.

De song brengt de meest creatieve en zelfzekere kant in Rain naar voor. Melodisch broeit het een fuzzy patroon van gitaren uit. Het start al meteen erg dramatisch met donkere gitaren om meteen in de lekkere shoegaze sfeer van de band te geraken. Met wat strakke riffs krijgen we zelfs wat post rock invloeden in het geheel. De stem is erg Brits, de gitaren zijn erg donker en koud en het geheel is gecontroleerde chaos. Een ode aan melodie dat het beste in de band naar voor brengt. Denk aan Ride, My Bloody Valentine of The Horrors.

Facebook / Twitter / Website

 

14 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief