Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lo Moon – “Loveless”

Lo Moon

Weinig is geweten over Lo Moon. De muziekgroep die zich zo noemt, komt uit Californië en bestaat uit drie personen. De band zit al met een contract bij Columbia Records (zonder ook maar één iets te releasen; dat kan tellen) en brengt nu zijn debuutsingle “Loveless” uit. Een epos van maar liefst zeven minuten waarin van alles gebeurt. Geproducet door Chris Walla (Death Cab For Cutie) en Francois Tetaz (Gotye), meteen een goeie referentie om de muziek van Lo Moon te vergelijken.

“Loveless” begint erg mysterieus met een ijle synth in de verte alsof we in de ruimte zijn waar niets te horen valt. Een minuut bouwt het nummer op terwijl er synths, drums en zweverige gitaren bijkomen. Wanneer de zanger zijn stem bovenhaalt, denken we meteen aan SOHN of James Blake. De gevoelswaarde stijgt met de minuut en het nummer blijft gezapig verder opbouwen naar een climax. Met het refrein ontploft de single met wat epische klanken en een gelukzalig moment van vrede. De piano die zich tijdens het nummer er nog eens doormengt doet bij tijden denken aan Sigur Ros of Mogwai. Hoewel er tijdens de song zelf al verschillende leuke climaxen zijn, volgt de echte apotheose op het eind. Daar verzorgen ze zowaar een gitaarsolo die meteen duidelijk maakt dat ook post rock een belangrijke invloed was voor de band.

“Loveless” klinkt boordevol liefde en hoop, bezweert de gedachten en is vooral wondermooi. Een epische binnenkomer voor Lo Moon, die je beter in de gaten houdt!

Twitter / Facebook / Instagram / Site

 

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Death Cab For Cutie @ De Roma: Als goede wijn

Vier jaar na hun vorige passage in België en tegelijk ook De Roma kwam Death Cab For Cutie uit Seattle terug naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "The Plan"

Death Cab for Cutie is niks meer, maar zeker ook niks minder dan een begrip in de indierockwereld. Met zijn gevoelige schrijverskunsten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.