Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agnes Obel – “Golden Green”

Agnes Obel

Agnes Obel komt op 21 oktober met Citizen Of Glass, haar derde plaat. Bij het begin van de zomer bracht ze ons al een herkenbaar deuntje in de vorm van “Familiar”. De dame uit Zweden nam haar plaat volledig op in Berlijn, waar ze nu ook woont. Voor het eerst ging ze te werk volgens een concept, het idee van de glazen mens en de hoeveelheid aan privacy een persoon heeft. Het wordt een plaat met nieuwe geluiden maar vooral de herkenbare piano als centraal punt. Voor speciale klanken maakte ze gebruik van een Trautonium. Het instrument is erg zeldzaam en maakt geluiden alsof je op glas speelt. Obel wil hiermee haar glazen concept van de plaat nog meer versterken.

Op de nieuwe single is het toch vooral de klavecimbel dat overheerst. Al van bij het begin maakt dit een dromerig geluid dat echt uniek is. Iets helemaal nieuw voor Obel en de klank van glas is ook nooit ver weg. Het nummer gaat over de manier waarop we andere levens altijd beter vinden dan het onze. Met haar hoge stem bezweert ze de buitengewone klanken die ze maakt. Het neigt soms een beetje naar het kerkelijke maar wanneer ze dan haar dromerige stem bovenhaalt, is het eigenlijk gewoon de perfecte klassieke popsong zonder versiering. Betoverend, elysisch en paradijsachtig, Agnes Obel doet met “Golden Green” een stap richting vernieuwing en het klinkt nog steeds even hemels.

Facebook / Twitter / YouTube / Website

3141 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single INU INU - "fool me"

INU INU is een Nederlands-Engelse groep die hun muziek dicht bij het hart houden. Ze omschrijven hun sound als dromerige popmuziek met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nils Frahm - Graz (★★★★): Uitblinkend in eenvoud

Dat Nils Frahm kan componeren, heeft hij al vele keren laten merken. Ook zijn experimentele karakter is al meermaals getoond aan de…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.