Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Season 2 Episode 3”

Glass Animals

Eind deze week (zie vrijdag) komt Glass Animals met de opvolger van de debuutplaat ZABA. How To Be A Human Being brengt de band richting grotere podia, grotere sound en versere klanken. Eerder liet de band al “Life Itself” en “Youth” op ons los, nu is het de beurt aan “Season 2 Episode 3”. Het is geen referentie naar eender welke serie op Netflix of HBO maar eerder een verwijzing naar de plaat. Het is namelijk het derde nummer op hun tweede plaat, snap je hem?

Het nummer op zich is een zwoele liefdesballad dat zoals gewoonlijk erg frisse en fruitige beats bevat. Er komen zelfs enkele funky baslijnen aan te pas waardoor de seksuele passie er echt vanaf schiet. Zwierige en ploffende orgels maken dit nummer met een schichtige beat compleet. Surreeël materiaal waar Glass Animals zo sterk in is maar ze zijn wel iets nonchalanter op deze single, wat het juist zo sterk maakt. De drie voorsmaakjes zijn meer dan genoeg om te overtuigen dat How To Be A Human Being een topplaat wordt. Glass Animals is volwassen maar houdt het nog altijd even speels.

Op 3 november speelt de band in Botanique in Brussel, op 4 november steken ze de grens over richting Paradiso Amsterdam.

Tumblr / Facebook / Twitter / YouTube / Website / Instagram

23 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief