Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Chaplin – “Hardened Heart”

13932957_1642158569432915_5290913943923766293_n

Wat gebeurt er als een band een pauze inlast? Juist ja, dan grijpt de zanger vaak zijn kans om aan een soloproject te werken. Zo ook bij Keane, nadat de band in 2013 aankondigt dat ze een pauze inlassen, verdween ieder spoor van de groep. Woensdag brak zanger Tom Chaplin de stilte, want hij is terug met voortreffelijk solo materiaal dat ons een beetje (veel) nostalgisch maakt.

Uit ‘Hardened Heart’, zo heet zijn eerste solo single, blijkt duidelijk dat Keane nog steeds zeer aanwezig is bij Chaplin. Het nummer vertoont namelijk treffelijke gelijkenissen met materiaal van zijn voormalige band. Ook in ‘Hardened Heart’ is de typerende orkestrale en melodieuze sound van Keane aanwezig. Slecht is het nummer zeker niet, wij weten het alvast te smaken. Toch stellen we ons de vraag (zoals bij verschillende andere solo-artiesten) of een solo carrière het onderscheid maakt.

Of het nu Keane of Tom Chaplin heet, wij kijken vast uit naar de rest van zijn debuut album ‘The Wave’ dat uitkomt op 14 oktober. Op dit nummer afgaand verwachten we meer van het zelfde. Misschien toch eens een reünie overwegen mannen?

Facebook / Instagram / Youtube / Twitter / Site

 

 

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Keane, Dave Stewart en Loreen naar Beach Festival Nieuwpoort!

Nu de koude van de winter achter ons lijkt te liggen, mogen we ons stilletjes aan beginnen voorbereiden op de festivalzomer en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.