Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nathan Ball – “Right Place” + Livesessie

nathan ball small 2016

Nathan Ball komt uit Londen en maakt wondermooie indiefolk liedjes die zomaar mee te zingen zijn. Nadat hij vorig jaar zijn Howling Ep uitbracht, besloot Nathan om hard aan het werk te gaan en nieuwe muziek te maken. In eigen land draait BBC Radio hem volop en krijgt zijn nieuwe single “Right Place” nu al een plaatsje in de playlist van de grootste radio BBC Radio 1. Nu hij een band heeft, gaat hij ook weg van het solowerk en pakt hij het grootser aan.

Het werkt want “Right Place” klinkt meteen al veel epischer dan al zijn vorige nummers. Het is opgenomen met Ian Grimble (Manic Street Preachers, Daughter, Bear’s Den) en doet wat denken aan de vrolijkheid van Dotan en de emoties van Damien Rice. Het is zijn eerste gezamenlijke inspanning als een band (na een jaar op tour) en het resultaat is creatiever en meteen ook leuker om te horen. De berglucht briest door dit nummer en maakt het een erg natuurlijke en avontuurlijke song. Melancholisch en toch vasthoudend aan de natuur, Nathan Ball heeft met “Right Place” het perfecte indiefolk nummer in zijn handen.

Facebook / YouTube / Twitter / Instagram / Website

De jonge singer-songwriter met bakken talent deed ook een sessie bij Curated in Amsterdam. Ook daar kan je zien hoe talentvol de jongeman is, zelfs in de kleinste setting brengt hij emotie bij iedere toeschouwer. Wat is Curated? Curated is een Nederlands muziekplatform dat probeert mensen dichter bij muziek te brengen door middel van intieme concerten. Dit doen ze met buitenlandse artiesten die op het punt staan om door te breken. De shows van Curated vinden plaats in knusse huiskamers, prachtige kerken en andere unieke locaties in alle grote steden van Nederland.

Curated zorgt ervoor dat een publiek zich weer verbonden voelt met de artiest, iets dat je tegenwoordig weinig meer ziet door alle massaevenementen en publiek dat liever het weekend bespreekt dan gefocust naar muziek luistert. Een evenement van Curated, waarvan er sinds 2014 meer dan dertig plaatsgevonden hebben, is geen eenrichtingsverkeer, maar een samenwerking tussen gepassioneerde artiesten en inspirerende mensen op prachtige plekken. Meer info op de site.

8 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief