Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: CYNBEL

CYNBEL zw1

Het verhaal achter de nieuwe Nederlandse band CYNBEL begint als menig ander: veel oefenen, spelen en proberen gehoord te worden. Verschil met heel veel anderen is dat de band (dan nog onder de naam Hadrian’s Wall) regionaal direct succes boekt met hun live optredens. Hun mix van indiepop en ‘stadion’rock scoort. Ook hun bezetting is bijzonder: Timon Hoitink is namelijk de drummer én de lead zanger, Wolter Jetten is de bassist en Ricardo Te Kolste de gitarist. Inspiratie halen ze uit jaren 80 artiesten als U2 en The Police en rockbands als The Killers en Foals.

CYNBEL live

Foto: Geert Oldevanger

Al snel besluit het trio hun ambitie uit te spreken: “Om van de muziek te kunnen leven. Muziek maken, touren en zo veel mogelijk mensen raken met onze nummers”, vertelt de band. De naam wordt veranderd in CYNBEL, er wordt een manager aangetrokken en de band duikt een professionele studio in om een single en EP op te nemen. De manager brengt hen in contact met Huub Reijnders, die ook met U2 en Kaiser Chiefs gewerkt heeft. Zijn visie en ervaring met de gewenste stadionrock sound spreekt meteen aan.

“Vagabonds” is het eerste offensief. Het is een melancholisch, vrolijk popliedje met een episch geluid. Het klink als een perfecte mix van U2 en The Killers, hetgeen niet raar is gezien hun inspiraties. Het combineert het aanstekelijke van jaren ’80 popliedjes met het stadiongeluid van huidige rockbands. De song is een energieke meezinger die symbool staat voor de fase waarin de band zich nu bevindt. “Het gaat over leren loslaten, over rondzwerven en kracht putten uit het onverwachte”, aldus zanger Timon Hoitink. Maar het lijkt er op dat de band deze fase snel achter zich gaat laten: ze hebben een duidelijk doel voor ogen en weten hoe ze deze moeten bereiken!

In 2016 speelt de band zich in de kijker voor rondreizend festival Popronde, de competitie voor nieuw Nederlands talent.

Website / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram / Spotify

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
AlbumsRecensies

Pile – Songs Known Together, Alone (★★): Kleine misstap in een rijke carrière

Het Amerikaanse Pile draait al sinds 2006 mee en bracht in die tijd een reeks uitstekende indierockalbums met hardcore-invloeden uit. De groep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Walking at a Downtown Pace"

Goed nieuws vanuit het New Yorkse garagerockcircuit, want vandaag loste een van onze favoriete hedendaagse indiebands Parquet Courts meer details over hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.