Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: Robert J. Kemp

RJ Kemp

Robert J. Kemp is een Canadese muzikant die inmiddels enkele jaren muziek maakt. Echt bekend is hij niet; zijn nummers zijn met name te vinden op Soundcloud en Bandcamp. Daarnaast is het geen muziek voor het grote publiek. Hij creëerde tot nu toe voornamelijk prachtige, donkere ambient composities a la Sigur Rós. Ook schrijft en maakt hij muziek voor commercials en films.

summerhazeVorig jaar verscheen zijn single “Summerhaze” dat een ineens een toegankelijker geluid liet horen. Deze song is een ambient soundscape met een heus popgeluid en een stuwende beat. Wij horen een perfecte mix van Aphex Twin’s ambient en de melodieuze synthpop van New Order. Samen met zijn stem en zijn ‘shoegaze’ gitaarwerk klinkt dit wonderbaarlijk mooi!

Dit geluid zet hij ook neer op zijn debuutalbum “Warmer Now”. De tracks zijn geschreven en opgenomen over een periode van twee jaar en bevatten ook enkele van zijn ambient werken. Het is een mooie balans geworden en er zit een goede flow in het album, dat vanaf het eerste moment op de emoties werkt. De sfeer is melancholisch, maar wordt nergens zwaarmoedig. De teksten gaan over de verstandhouding tussen jezelf en anderen, en zetten aan tot denken. Met bekende metaforen die Kemp op soms verrassende wijze gebruikt krijgt het album een diepere betekenis. Hoogtepunten zijn “Summerhaze”, de nieuwe single “Nepenthe” en de epische instrumentale afsluiter ”The Youngest We’ll Ever Be”.

Dit is een album dat tijdens het beluisteren al onder je huid gaat zitten. Kippenvel gegarandeerd.

Facebook / YouTube /  Instagram / Soundcloud / Bandcamp

18 juli 2016

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief