Muzieknieuwtjes

Docu-tip: You’ll Never Tame Me (Documentaire over de Belgische Garagescene)

Garage

Tegenwoordig is er in België een echte scene als het op Garagerock aankomt. Bands zoals Equal Idiots en Double Veterans bewijzen dat je met zo’n DIY attitude zelfs nationale airplay kan krijgen. Ook in de underground zijn er met Alpha Whale, Moar, The Glücks en Cocaine Piss bands die dit genre groot maken. Dat is ook Casper De Geus en Sam De Clercq niet ontgaan. De twee gingen aan de slag in de Belgische garagerockscene om een heuse (korte) documentaire te maken over wat er nu precies leeft in dat wereldje.

De hamvraag blijft natuurlijk: Wat is garagerock? Een echte definitie voor dit begrip bestaat niet. Toch geven enkele bands een antwoord en proberen ook kenners ter zake dit, toch wel ontastbaar begrip, te schetsen. Daarna krijg je een mooi overzicht van de bands, hoe het komt dat ze populair geraken en vooral wat het charme is van dit genre. Sommige mensen organiseren zelfs concerten specifiek gericht op garagerock, als dat niet mooi is! Het is een hechte community  waarin iedereen elkaar kent. Wij verklappen nog niets, maar raden vooral aan om deze 17 minuten van uw leven vrij te houden.

16 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief