Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grouplove – “Welcome to Your Life”

Grouplove

“We”re back in business”, met deze wijze woorden start Grouplove de nieuwe single. Het is alweer even geleden dat de band nieuwe muziek uitbracht, van 2013. Met “Spreading Rumours” wist de groep niet echt te overtuigen. De laatste echte goeie plaat was hun debuutplaat. Toen met enkele leuke nummers zoals “Colours” en “Tongue Tied”. Nu lijkt de band zijn opgewektheid van dat debuut helemaal terug te vinden (toch als we van de eerste single mogen uitgaan).

Op “Welcome to Your Life” weerklinkt het ene vrolijke deuntje na het andere. De mannelijke en vrouwelijke stem vormen hierbij een perfect evenwicht. Het begint met enkele simpele elektronische beats maar ontaard al snel in een samenspel van drums, gitaren en synths. Een beetje zwoel maar tegelijk ook erg speels. Denk Arcade Fire meets Young The Giant. Grouplove vindt de liefde voor catchy indiepop helemaal terug op deze nieuwe single. De nieuwe plaat “Big Mess” komt er aan op 9 september. Ja, Grouplove is back in business.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

 

15 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief