Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Red Fang – “Flies”

Red Fang

Plots staat het op streamingsdiensten, zonder dat iemand het aankondigt, de nieuwe van Red Fang. Hun laatste plaat “Whales & Leeches” dateert alweer van 2013 maar op 14 oktober komt de nieuwe er aan. “Only Ghosts” zal het kindje heten en daarvan deelt de band vandaag de eerste single “Flies”. De stoner rock van Red Fang doet wat denken aan Queens Of The Stone Age, Torche of Graveyard.

Op die eerste single neemt de band geen gas terug, integendeel. Eerst zijn er nog enkele rustige drumgeluiden te horen waarna de eerste schreeuw van zanger en bassist Aaron Beam weerklinkt en alles aan diggelen blaast. Uiteindelijk krijgen we Bryan Giles die rust brengt met zijn iets minder ruige stem. In het midden laat de band de instrumenten spreken met verschillende solo’s en een luide drum als gevolg. Het zou zomaar eens één van hun hardste songs kunne zijn. Met “Flies” vliegt Red Fang richting onsterfelijkheid. Deze zomer te zien op de Lokerse Feesten, moshpits inbegrepen.

Facebook / Twitter / Instagram

13 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief