Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zimmerman – “Someday Maybe”

13254091_1271060952926459_4602157489099615786_n

Pauzes waren amper zo productief als bij de mannen van Balthazar. Na de release van Warhaus, het solo-project van frontman Maarten Devoldere, komt nu ook bassist Simon Casier naar buiten met de debuutsingle ‘Someday Maybe’ van zijn nieuwe project Zimmerman.

Simon Casier, alias Zimmerman, haalde inspiratie voor zijn bandnaam bij niemand minder dan Bob Dylan, zo zegt Casier het zelf: “Ik vind het zonde dat Bob Dylan zijn echte naam Zimmerman niet gebruikt. Dus gebruik ik hem maar.” Simon leeft voor de muziek en bleef tijdens zijn andere projecten zoals Balthazar en Douglas Firs ook zelf teksten schrijven. Echter nu pas achtte hij de tijd rijp om naar buiten te komen met eigen materiaal.

‘Someday Mabye’ is de eerste single van zijn debuut plaat ‘Afterglow’ die op 25 november uitkomt. Het album gaat over het einde van een relatie en het begin van een nieuwe. ‘Afterglow’ werd in één take opgenomen want slordigheden horen bij de muziek volgens Simon. “Tweede takes zijn voor de twijfelaars”.

‘Someday Maybe’ is een rauwe, melancholische rocksong met een zekere tristesse doorheen het geheel. De sfeer van het nummer doet ons zowat medelijden krijgen met Casier. De debuutsingle kan vergeleken worden met de rauwheid van The Strokes.

Facebook / Instagram / Youtube

 

 

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

VanWyck - The Epic Tale Of The Stranded Man (★★★★): Epische vertelling over een persoonlijke zoektocht

Christien Oele, die optreedt onder haar artiestennaam VanWyck, wordt vaak vergeleken met Leonard Cohen en PJ Harvey. Ze houdt van verhalen vertellen,…
AlbumsRecensies

Afterpartees - Family Names (★★★½) Powerpop met een vleugje Paul Simon

Ergens in de buurt van Horst, in Nederlands Limburg, bevindt zich een tot studio omgebouwde paardenstal. Daar namen Afterpartees het nieuwe album…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop organiseert gloednieuw festival HEAR HEAR! met Editors, Liam Gallagher, Pixies, Wolf Alice en veel meer!

We zijn nog maar net bekomen van de fantastische line-up die Pukkelpop ons vorige week voorschotelde, of daar is het festival alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.