Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Tiny Cities” Feat. Beck

Flume

Flume gaat voor zijn nieuwe plaat “Skin”, dat vrijdag verschijnt, verschillende grote collaboraties doen. Onder meer Tove Lo, Little Dragon en AlunaGeorge zijn op het album te vinden. De opvallendste naam is wel Beck en die hoor je nu op het nieuwe “Tiny Cities”. Toch moeten we even zeggen, wij horen Beck niet terug op dat liedje. Het enigste wat er te horen valt, is een vervormde stem van een persoon die wij niet kennen. We vinden het dan ook raar dat Beck zijn stem leende aan zo’n elektronisch nummer. Het nummer op zich is eerder een kerkgezang voor in een yogacentrum dan een dansbaar geheel. Wanneer de beat inkomt, kan het dansen wel beginnen maar de opbouw duurt iets te lang. De song lijkt wel de perfecte afsluiter van zijn album. Het laat je in een dromerige waas achter die het volledige album van Flume zal bevatten. Met de singles die we nu al konden horen, kunnen we zeggen dat de plaat een divers geheel van popnummers en saaie, middelmatige nummers zal worden. Niet zo spannend Flume, al houden we wel van jouw artwork.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

 

25 mei 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Flume – “Tiny Cities” Feat. Beck”

  1. Nina schreef:

    Ik weet niet zeker of deze blogpost sarcasme bevat of niet, maar in het tweede geval zou ik hier graag op willen reageren. Ik hoor wel degelijk Becks stem terug. Een “vervormde stem van een persoon dat wij niet kennen” serieus? Ik denk echter dat dit nummer één van zijn zovele meesterwerken is. Ok het is elektronisch, maar als jullie niet voor elektronische muziek zijn of er niet in thuis zijn schrijf er dan ook niet over. “Eerder kerkgezang voor in een yogacentrum dan een dansbaar geheel”?! Sorry maar als jullie hier niet op kunnen dansen denk ik dat jullie geen dansende beren zijn en paar lessen nodig hebben. Ik kan niet stil zitten tijdens dit liedje. En ik heb yoga gedaan en op dit nummer zou ik absoluut geen yoga kunnen of willen doen, plus er was ook geen kerkgezang verbonden met dit. Misschien is het een variant van yoga waarvan ik niet gehoord heb. In dit geval mijn excuses voor mijn onwetendheid. Verder duurt de opbouw helemaal niet te lang, het is perfect, al eens naar Some minds geluisterd? Heeft een veel langere opbouw en is een geniaal nummer. Er zijn geen regels voor muziek en dit heeft Flume zeker door. Met dit nieuwe meesteralbum experimenteert hij met verschillende innovatieve sounds die anders klinken dan diegene die hij gebruikt in zijn vorige album en zullen gekopieerd worden door vele producers in de toekomst. De collabs met Kuçka en Little Dragon maakten me zelfs nog meer opgewonden voor dit nieuwe album. Als jullie gisteren hebben geluisterd naar het complete album live op zijn facebook zouden jullie dit wel gemerkt hebben. Ik geef toe dat er mindere nummers zijn die een beetje “pop” klinken, zoals het nummer met Tove Lo. Maar ” een divers geheel van popnummers en saaie, middelmatige nummers”? Luister het album morgen aub. Het is allesbehalve wat jullie beweren dat het is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief