Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “You Don’t Own Me” (Feat. Hanna Benn)

Son-Lux-640x640

Son Lux begon als solo-project van de klassiek getrainde artiest Ryan Lott. Vorig jaar toverde hij de groep om naar een drietal met Bones als eerste gezamenlijk werk. Nu volgen ze dat op door een nieuwe EP Stranger Forms dat op 17 juni uitkomt. Als eerste lostte Son Lux de opener “Cage Of Bones“, nu komt er het brutale “You Don’t Own Me”. Het begint met enkele felle blazers die het nummer op gang blazen. Niet veel later vallen de drums in die een vernietigende indruk geven.

Vanaf het moment dat Lott zijn stem er bijkomt, komt er soul bij en laat dit nummer een epische indruk na. Wanneer de rust even terugkeert, lijkt het alsof we naar een jazz liedje aan het luisteren zijn. Ja, Son Lux heeft kosten noch moeite gespaard om een mix van alle instrumenten samen te gooien. De rol van gastzangeres Hanna Benn is erg miniem en verzorgt enkel een zachte saus op de You Don’t Own Me’s van Lott. De spanning die doorheen het volledige nummer ontstaat, vormt een brug van het donkere geluid naar een levendig eind. Denk bij dit nummer aan Alt-J maar dan donkerder. Son Lux als drietal, het is de moeite.

Facebook / Twitter / Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.