Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kwesi Foraes

Kwesi

Soms is er heel weinig nodig om gevoelens te uiten en nog minder om iemand te raken. De 23-jarige Kwesi Foraes uit Californië uit zijn liefde, angst en hoop in zijn songs en doet dat op zo’n breekbare manier dat niemand onbewogen blijft. Meer dan zijn soul/blues-stem en een minimalistische gitaar heeft hij niet nodig. Op zijn nieuwste single “Heroin” komt daar nog een treurige viool bij zoals Black Heart Procession ook gebruikt. Het schept extra sfeer maar maakt het tegelijk nog gevoeliger. Het is pas bij het refrein dat hij duidelijk maakt waarom zijn verdriet zo extreem is “And I know it’s crazy, but the feeling’s so right, ’cause I want your love by the end of the night / And it feels so good when the feeling’s so wrong, and I want you bad when you’re already gone.”

Zelf heeft hij een lange uitleg voor het nummer. Het komt er op neer dat hij met “Heroin” zijn eigen demonen bezingt en ze zo probeert los te laten. Liefde, lust en vooral drugs zijn de thema’s in dit nummer. Ze worden met zoveel passie gezongen dat ieder woord geloofwaardig klinkt. Kwesi Foraes klinkt erg rauw en doet zo denken aan oude soulzangers uit de jaren 50, 60 zoals Otis Redding en Solomon Burke, maar dan in zijn puurste vorm. Sociale media zijn voor Foraes nog onbekend, en dat is te merken aan de oude wijze waarop zijn nummers klinken. Toch verschijnt op 27 mei zijn debuut-EP “27” via Bandcamp.

26 april 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief